29/09/18 – Nijvel – Nationaal Jeugdcriterium

Vijf ATLAnders werden omwille van hun prestaties geselecteerd voor dit Nationaal Jeugdcriterium.

Jochem Herkert beet de spits af met een mooie 1.40m bij het hoogspringen.

Ondertussen was ook Mayte Garcia y Vilar aan haar wedstrijd kogelstoten gestart. Ze begon in haar eerste worp al met een PR (8.00m) en eindigde met ook daar een verbetering van, 8.36m. Een knappe 8ste plaats op 16 deelnemers is zeker niet mis.

Mayte kwam ook in actie bij het hordelopen, hier behaalde ze een eindtijd van 12.30. Niet wat ze er van verwacht had maar weer een ervaring rijker.

Miniem Luca Broers was de volgende in rij. Hij trad aan in het discuswerpen en het kogelstoten. Bij het kogelstoten eindigde hij 13de met een worp van 8.77m, het discuswerpen maakte het alsnog een geslaagd kampioenschap, 31.58m, knap PR en een mooie 6de plaats op 15 deelnemers. 

Ook Laure Vranken nam deel aan dezelfde disciplines. Starten deed zij met kogel, 11.26m, en een 8ste plaats op 17 deelnemers.

Het discuswerpen leverde haar een plekje op het podium op. Met een worp van 29.42m legde ze beslag op de BRONZEN medaille.

Eli Timmerman kwam als laatste in actie. Eerst was er voor hem de 80m horden. Na een bijna misser op de eerste horden, kwam hij sterk terug in de wedstrijd en eindigde in een tijd van 14.05. Bij het verspringen sprong hij 4.50m ver.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.