29/10/23 – Frankfurt (D) – Marathon

Onze grootste marathon-delegatie tot nu toe stond te springen om zich naar Frankfurt am Main voor de oudste stadsrun van Duitsland te begeven. Springen? Jazeker, want ze waren er allemaal klaar voor. De voorbereiding was in het algemeen goed verlopen, kwaaltjes, pijntjes en ziektes waren tot een absoluut minimum beperkt.

Zowat iedereen van deelnemers en aanhang logeerde in hetzelfde hotel, gelegen dichtbij start & aankomst. Enkel Dominique en aanhang dienden een studio te huren, want hond Fay was er natuurlijk ook bij. De zaterdag was voorzien voor het ophalen van de startnummers, de traditionele pastaparty, een loopbeurs in de Messe, en het uitwisselen van de laatste tips. De aankomst, hoe imposanter kan je het maken, bezorgde iedereen op voorhand al kippevel. Maar hoe zou dit aanvoelen na 42,195 km ??

Na een voor de meesten licht doch voedzaam  ontbijt, raakten de zenuwen toch licht gespannen. Sommigen konden zich niet snel genoeg naar hun startvak begeven, anderen wachtten tot het laatste moment om zich bij de enorme massa te voegen. Een overzicht (in volgorde zoals vermeld in de app) :

Frank Groot is stilletjes aan een echte marathon-ancien aan het worden. Na 30 km begon hij het moeilijk te krijgen, maar finishte toch nog in een behoorlijke 3u36′. Franks familie is volledig marathon-zot aan het worden, ook zonen Raùl (3u39′) en Eloy (5u na enorme last hamstrings), tesamen met hun meegereisde kameraden Ward (3u53′) en Thomas (4u03′), zorgden voor knappe prestaties.

Geert Vuurstaek startte prima, maar kreeg het ook moeilijk tijdens vooral de laatste 10 km. Achteraf bleek waarom: de onderkant van zijn voeten was zowat verdwenen… getuige de griezelige foto ervan. Knap toch dat je het zo kan uitlopen in 3u37′.

Daniella Verstraete pakte opnieuw uit met haar ondertussen befaamde negatieve split, dewelke ze tot in de puntjes uitvoerde. 3u28′ is het resultaat, en daar zit zeker nog de nodige rek op. Bovendien is deze prestatie goed voor een nieuw clubrecord: een verbetering met bijna 10′ van het CR van Elza Notermans uit liefst 1991 !

Hetzelfde geldt voor collega Raf Withofs. Ongetwijfeld geïnspireerd door het voorgaande voorbeeld, paste hij perfect dezelfde taktiek toe, om ondanks een kwaaltje de afgelopen week te finishen in 3u25′. Soms mogen clubs een voorbeeld nemen aan (sommigen van) hun fans…

Dominique Van Den Brink was klaar om onder de 3u te duiken, al lag hij voor aanvang van de marathonvoorbereiding nog in de lappenmand. De voorbereiding zelf verliep echter steeds beter, en zorgde voor een knalprestatie, om eindelijk eens onder die 3u te duiken: 2u59′ en daar was niet alleen hijzelf, maar ook zijn aanhang en hond Fay tevreden mee, want Fay moest ook een deel van de marathontraining meelopen ;-).

Niky Claessens stond op zijn 42ste voor zijn marathondebuut op de 42,195 km. De voorbereiding verliep perfect, de wedstrijd zelf verliep ook perfect tot 35 km, vanaf dat punt verliep het wat moeizamer, maar Niky mag met 3u33′ zeker tevreden zijn, en er volgt misschien nog een vervolg?

Rene Willemink stond ook klaar om de 3u-muur te breken. Prima voorbereiding, en de goesting was zeker aanwezig. Rene liep het grootste gedeelte van de wedstrijd in een groep rond de pacer voor 2u59′, al bleek deze achteraf een beetje te langzaam te pacen, en kreeg ook Rene na zowat 37 km zijn klopje. 3u04′ was het eindoordeel, maar nu weet hij dat die -3u er zeker inzit.

Gert Machon had er een heel goede voorbereiding op zitten. Hij kon zijn tempo redelijk goed behouden, al waren ook voor hem de laatste loodjes heel zwaar, al moet de fantastische eindlocatie veel hebben goedgemaakt: een prima 3u37′ was zijn deel.

Patrick Caubergs wilde met de anciens kunnen meebabbelen, en samen met hen sterke verhalen over de marathon kunnen oprakelen. Na Frankfurt kan hij dat. Hij liep van begin tot einde zeer constant, en mag zich vanaf nu “ne échte” noemen: 3u53′.

Patrick Biesmans ging voor een goede tijd, en had er ook alles aan gedaan om dat te bereiken. Ook hij liep een zeer regelmatige wedstrijd, en eindigde in 3u20′.

Roeland Cardous was er meer dan klaar voor, de trainingen waren heel goed verlopen. Tot zowat km 25 verliep de marathon perfect, tot hij last begon te krijgen van felle krampen, waardoor hij het tempo diende te laten zakken. Roeland gaf echter niet op, probeerde er nog het beste van te maken, en eindigde toch nog knap in 3u46′.

Anke Hendrickx stond voor een sprong in het onbekende. Ze was een beetje onzeker over de voorbereiding, en wist helemaal niet wat ervan te verwachten. In de wedstrijd was daar echter niets meer van te merken. Na een regelmatige eerste helft, wist ze zelfs nog te versnellen tijdens de tweede helft, en zorgde ook zij voor een knappe negatieve split: 4u21′.

Bram Lenaerts stond ook voor zijn eersteling. En hij pakte het heel verstandig aan, en vertrouwde op enkele meer ervaren rotten zoals Gert om een redelijk regelmatige wedstrijd af te werken in 3u36′, zondermeer heel goed.

Bert Stegen was eigenlijk het slachtoffer van een belofte aan Anke in de zin van “als gij meedoet, doe ik ook mee…”, en toen Anke zich inschreef kon hij nog moeilijk weigeren ;-)… Halverwege kreeg Bert het reeds heel moeilijk, maar hij wist toch maar te finishen in 4u35′, en hij mag vanaf nu met de anciens meebabbelen over hun marathons.

Orin Ubachs was door Patrick B, via de crossfit, gemotiveerd om deel te nemen, en hij deed dat prima. Ook hij liet zich leiden door enkele van onze ervaren rotten, en finishte zijn eersteling in 3u39′.

Tenslotte toch even vermelden dat we Jaime Morales hebben gemist, hij diende verstek te laten met een hardnekkige blessure, en zou niet alleen een knalprestatie hebben geleverd, maar er ongetwijfeld voor hebben gezorgd dat sommigen voor de start wat minder strak gespannen zenuwen zouden hebben gehad…

Beste loopvrienden, bedankt om van het weekend Frankfurt een prachtige belevenis te maken, ondanks het miezerige weer waren jullie de opklaringen die het méér dan de moeite waard maakten, zowel voor, tijdens als erna. Jullie hebben het allemaal prima gedaan, en we kijken reeds uit naar het vervolg!

(meer foto’s op de facebook-pagina’s)

 

 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.