29/11/20 – Zutendaal – Natuurloop

Onze vrienden van de Uitslovers Zutendaal, met loopgoeroe Laurent Wijnants op kop, konden het dit jaar toch niet nalaten om, ondanks covid-19, hun jaarlijkse natuurloop te organiseren. Resultaat: een nieuwe en virtuele versie met 2 schitterende omlopen: 7,5 en 15 km, waarbij de 15 km overeenkwam met de 7,5 km met een bijkomende lus. Vooral de eerste lus van 7,5 km liet de deelnemers, in groten getale aanwezig, smullen van de ene heuvel na de andere, veelal onverharde ondergrond en zelfs een aantal single-trails. In de buurt van het beeld van de Heilige Maagd op de Hesselsberg werden toch menige vloeken geslaakt!

Ook onze atleten waren massaal aanwezig. Weliswaar verspreid over de dag, en volledig corona-proof. Hebben we gezien of via Strava teruggevonden: Gert Machon, Bert Stegen, Raf Withofs, Bert Janssen (knap 6de op de 15 km in 1u07), Aron Claesen (winnaar van de 7,5 km in 25’24”), Emiel Paredis (2de op de 7,5 km in 27’43”), Heidi Erkens (4de dame in 1u22), Mieke Creemers en Bianca Menten, Danny en Wouter en Anne Bruggen, Hilde Jans, voorzitter Mark Coolen, Lina Mebis, Frank Groot en Jos Daniëls en Peter Vandooren en Jo Bruggen en David Liebens, Linda Lenaerts en Nathalie Van Oosterwijck werden op hun gezamenlijke trainingstochtje zelfs 4de en 5de op de 7,5 km, Ralf Buntinx maakte er een stevige training van en werd winnaar van de toch wel superzware 15 km in 57’27”. Kurt Claesen werd tot zijn grote verbazing (bij gebrek aan beter!) derde op de 15 km in 1u06′. Peter Vandooren tenslotte had met zijn nageslacht reeds ’s zaterdags de Zutendaalse bossen onveilig gemaakt, maar dat was een beetje in het water gevallen door vandalisme aan de borden (Laurent kon op zondagmorgen nog alles terug in orde gaan brengen). Sorry aan degenen die we zijn vergeten of niet hebben gezien.

M.a.w. een fantastisch parcours van een pracht van een organisatie. Hopelijk volgend jaar terug bij een natje en een droogje na de finish!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.