EK Rome (verslag Bo Nijs)

EK Rome – 08/06/2024 – 13/06/2024

Ciao tutti,

Als voorzitter van de atletencommissie van Atletiek Vlaanderen (VAL) was ik afgelopen week ook aanwezig op het EK te Rome. Ik kreeg de mogelijkheid om er deel te nemen aan het ‘European Athletics – Future Leaders Forum’.

Het Forum heeft als doel om gemotiveerde en geëngageerde Europese jongeren die betrokken zijn in de atletiek samen te brengen en ideeën uit te laten wisselen over allerlei onderwerpen. Hoe atletiek er in de toekomst gaat uitzien, hoe atletiek veiliger kan worden, welke eigenschappen een leider moet hebben, … Allerhande thema’s zijn de revue gepasseerd. Ik mocht tijdens deze intensieve week dan ook deelnemen aan dagelijkse teamuitdagingen en workshops, maar ook mocht luisteren naar enkele zeer interessante sprekers, zoals o.a. Lord Sebastian Coe (voorzitter van World Athletics). Met de ideeën die werden opgedaan en uitgewisseld tijdens het Forum is het de bedoeling dat er een waardevolle bijdrage kan worden geleverd aan onze mooie sport zowel op Belgisch, als op Vlaams, als op clubniveau.

De missie van het Future Leaders Forum is om contacten te leggen en internationale vrienden te maken met andere atletiekliefhebbers. Tijdens deze vijfdaagse heb ik dan enkele geweldige mensen mogen leren kennen van alle uithoeken van Europa.

Uiteraard heb ik ook mogen genieten van alle prachtprestaties die onze Belgen hebben geleverd. Zo had ik het genoegen om iedere avond het avondprogramma mee te volgen vanuit de tribunes. Die Italiaanse fans… Ze kunnen er wat van!

Arrivederci,

Bo Nijs

 

#GenerationRome2024 #TeamCarbonara

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.