ATLA goes USA

ATLA is niet alleen in eigen land actief. Verslagje van Bart Janssen in the USA:

 

JANSSEN & JANSSEN aan de start in North Carolina

Zaterdag morgen 2 oktober 7H45 in een klein dorpje Davidson mochten we beide deelnemen aan de lokale 10km (6.3miles) GREEN RUN.

Een mooi parcours maar met de nodige up & down hill hetgeen het toch een zware wedstrijd maakte. Ward eindigde mooi op een 2e plaats overall in 36min31s hetgeen gezien het parcours niet slecht is, en een mooie afwisseling was op zijn pittige trainingen aan de Wingate University, met zo’n 100 tot 115km per week, hetgeen vroeg of laat zijn vruchten zal afwerpen.

Zelf heb ik 8min meer nodig gehad voor deze afstand, waarbij vooral bergop toch wel duidelijk maakte dat er nog werk aan de winkel is. Gelukkig was het toch goed genoeg voor de 2e plaats bij de 50plus categorie en konden we samen onze $$$ afhalen na afloop van de wedstrijd ?.

Hard tegen heel hard

Wat een luxe dat ik Ward 2X kan zien lopen hier, deze keer op 8 oktober; een veldloop van Queens Univeristy in Charlotte met Belgische condities (pijpenstelen regen) en 345 !!! atleten aan de start. Dat zien we niet vaak in België.

Maar de stap van 1ste jaar scholier (want geen veldloop door covid als 2e jaar scholier), naar nu met de grote jongens tem 24-25jaar, is wel erg groot, zeker als de afstand al 8km bedraagt.

Het was een mooie wedstrijd, waarschijnlijk iets te snel van start en dan overleven en met een goed gevoel eindigen (eindtijd 27’05”)…en dat gewoon tussendoor met een week van of 125km…echt uitgerust aan de start kun je dat dus niet noemen. Het is een behoorlijke aanpassingsperiode maar alleen zo worden stappen vooruit gezet. Good job ?

De groeten op ATLA

Ward & Bart

  • Nick
    10/10/2021 om 10:59

    Geweldig!!!! Proficiat Janssen & Janssen. Tot binnenkort ??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.