Zaterdag 22/11/08 – Ell – Halve marathon

    Benny Bartoli gesignaleerd op de Ell marathon!!!

In het verslag vindt u ook een foto uit een Nederlandse
Krant. Hierop zijn Els en Ghislain op de achtergrond te
herkennen.                                    

 


Zaterdagochtend, 9u15 afspraak voor het vertrek naar de halve marathon te Ell.
Op onze plaats van afspraak te Rekem, bleek dat onze ultraloper Ghislain, er niet bij was. Een klein misverstand over wie hem zou uithalen was hiervan de oorzaak. Onze 5 snelle atleten, waaronder Benny, Jos, René, Bert en Leo zouden al ter plaatse zijn, terwijl Ghislain en Els nog in Weert op de Sebastiaankapelstraat rondtoerden op zoek naar de start. Helaas, de start was op de Sebastiaanstraat te Ell. (Wisten wij toen nog niet dat Ell een dorp was, nabij Nederweert). Toch bereikten we op een nog aanvaardbare tijd de startplaats.
Enkele minuten voor 11 uur, begaf iedereen zich naar de start. De temperatuur was een stuk lager dan we de laatste dagen gewoon waren en bovendien was het al snel duidelijk dat het eerste deel van de wedstrijd in een stevige tegenwind zou gelopen worden. Er was een aanlooptoer van bijna 2 km en vervolgens 2 ronden van +/- 8.5 km. Als afsluiter kregen we dan terug de aanlooptoer in omgekeerde richting. Onderweg was er ruim voldoende bevoorrading met warme thee en water. Er was eveneens een goede km-aanduiding en op verschillende plaatsen was de wedstrijdtijd zichtbaar. Wat betreft de uitslagen, hier kunnen we weer met einige fierheid meedelen, dat 6 weken na de marathon van Keulen, René Meertens maar weer eens flink uitpakte met een PR,
1?25”. (Zijn tijd op de marathon in Keulen was duidelijk geen toeval). Jos Bijnens daarentegen, die zich vanaf de tiende km concentreerde op het uit de wind zetten van de eerste dame, arriveerde in een tijd van 1?33”. (Jammer Jos, dit levert je wel geen PR op of toch? Wel gelopen in snelle, korte broek).
Benny, die alleen maar mee doet aan een wedstrijd als de echte lopers buiten komen, kwam dit keer zonder onderkoelingsverschijnselen over de meet in een tijd van 1?38”. Benny, proficiat met je deelname en bovendien ook nog eens met je prestatie. (Je was duidelijk ruim voldoende uitgerust). Dan, de jongste in ons gezelschap, Bert. Hij wist mooi te finishen in een tijd van 1?43”, achtervolgd door Leo Wellens, die eveneens een PR wist te lopen op deze door de KNAU gemeten wedstrijd: 1?46”. (En Leo wist om 8u30 nog niet zeker of hij wel zou meedoen, maar gelukkig konden we hem hiervan toch overtuigen). Leo, proficiat en hopelijk heb je geen spijt van je deelname.
Dan als laatsten van het Atla-team. Els, geregeld uit de wind gezet door Ghislain. Voor Ghislain helemaal geen besttijd. Hij vatte de wedstrijd op als een trainingsloopje, dit in zijn voorbereiding op de marathon in Geldrop, volgend weekend en voor de verdere toekomst op zijn deelname aan de spartathlon te Athene. (Maar liefst 245 km op een allesbehalve vlak parcours). Zij arriveerden in gezelschap van nog 2 andere loopvrienden van Ghislain, in een tijd van 1?58”.
Bij aankomst was er nog steeds warme thee, banaan en sinaasappel en werden we bovendien getrakteerd op 3 consumptiebonnen. Het cafeetje zat hierdoor ook bomvol. Enig minpuntje aan deze wedstrijd wast de beperkte douchegelegenheid, maar dit stond vermeld in hun affiche. Kortom, een aanrader voor de toekomst, zeker voor diegenen die niet zo op veldlopen gesteld zijn.

Klik op de foto om deze in groter formaat te bekijken.

Foto’s  (met dank aan LG de Grenslaupers)