Zondag 13/09/09 – Meerssen (Nl) – Mergellandmarathon


Over het prachtige Nederlands Limburgse golvend heuvelland werden er wedstrijden georganiseerd over 5, 10, 25 en 42 Km.
Ook werd er een aflossingsmarathon gelopen door (bedrijven)teams van telkens 5 personen.
Onder naam van de plaatselijke Café De Keizer liepen onze Atla atleten Leo Van Houten, Ralf Buntinx, Niky Claessens, Maarten Vandeweyer en Cedric Hauben een schitterende wedstrijd.

Zij waren zo snel dat ze zelfs de organisatie verrasten. Hun fietsende begeleidster, Daisy Vrijens, heeft ook aardig van katoen moeten geven om telkens maar aan de seingevers te gaan vragen welke kant er op gelopen moest worden. Het Atla quintet had zich immers voor de eerste individuele loper genesteld en was zo ook de officiele wedstrijdwagen te snel af. Slotloper Maarten kwam dan ook als eerste over de finish na ongeveer 2h30.

Benny Peeters legde de volledige marathon dan weer op zijn eentje af. De eerste kilometers had hij voor het tempo van enkele clubgenoten die de 25 Km liepen gekozen. Maar verstandig als hij is, koos hij ervoor om zijn motor niet op te blazen en zo zijn eigen tempo te lopen. Hij finishte na de zware tocht over enkele stevige kuitenbijters na 3h58.

De meeste Atlanders hadden gekozen voor de 25 Km. Voor het merendeel van hen paste dit perfect in hun voorbereiding op de marathon van Amsterdam over 5 weken. Rene Meertens finishte in 1h51 en Peter Steegen in 2h01. Danny Bruggen en Harry Bulté hebben het hele parcours samen afgehaspeld. Steeds hielden zij Jos Daniëls in het vizier. Na 19 Km kwamen zij samen om alzo in Meerssen na 2h04 de finish te passeren. Els Aelbers kreeg het gezelschap van onze ultraloper Ghislain Dops, in volle voorbereiding op de Spartathlon. Hun tijd was 2h13.

Op de 10 Km stonden Raymond Schijns en Ronald van Knippenberg aan de start. Raymond kwam binnen na 46′, Ronald na 51′.

En ook op de 5 Km stond er een Atla atleet aan de start. Tom Beenkens waagde zich er aan en deed het verre van slecht, 25’44”.

Wie we ook niet mogen vergeten, waren de ATLA supporters langs de kant. Met heel veel kabaal (maar zonder Leffe!) moedigden zij hun clubgenoten aan. Meisjes en jongens, bedankt hiervoor!

 

 • Els
  13/09/2009 om 18:17

  Dit is echt niet te doen, nog niet te goei thuis, na wat te zijn blijven hangen op het terras, en er staat al een erg gedetailleerd verslag op de site van atla.
  Aan de atleten van de estafettemarathon, een dikke proficiat. Knap gedaan heren en begeleider.
  Aan Benny, mooi, alweer een marathon. Het is volgens mij al je tweede dit jaar. Knap gedaan.
  Aan mijn collega’s lopers, het was weer fijn, we hebben er weer van genoten en het is ook daarom dat we het doen!!!
  En allen die er vandaag niet bij waren, we hebben jullie gemist, we hebben over jullie gesproken, hopelijk zijn jullie er een volgende wel weer bij.
  Aan onze supporters, Benny en Karel, Petra en zoon, Marc en Danielle, Raymond voor je eigen wedstrijd, fijn dat jullie er waren en bedankt voor jullie steun.

 • Leo
  13/09/2009 om 18:47

  Prima verslag dat zoals gewoonlijk weer razendsnel op de site staat, waarvoor dank!

 • Anita
  13/09/2009 om 20:41

  Aan iedereen die gelopen heeft een DIKKE PROFICIAT jullie hebben dat weer goed gedaan!!!

 • heidi/kurt
  14/09/2009 om 08:57

  Allen een dikke proficiat, voorbereiding op Amsterdam ziet er goed uit. Met de fiets die heuveltjes op en af is ook niet min. Bij onze oosterburen (Zuid-Limburg) leren ze ons nu ook beter en beter kennen!

 • Petra
  14/09/2009 om 12:06

  Het is onze estafetteploeg inderdaad gelukt om onze noorderburen even met hun mond vol tanden te laten staan..letterlijk en figuurlijk een hele krachttoer! 😉 Was best wel grappig om Leo als eenzame loper – met een fietsende Daisy aan zijn zijde – een aantal minuten v??r de wedstrijdwagen aan de wisselpost te zien arriveren. Knap gedaan mannen!
  Ook aan de rest van de Atla-delegatie een welverdiende proficiat, want het was een mooi, maar zwaar parcours.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.