Zondag 26/04/09 – Antwerpen – Marathon + 10 miles


Ruim op tijd voor de start van de 10 mijl maar met een goede bijbedoeling (supporteren) vertrokken Marie-Jeanne Nijst, Els Aelbers, Raymond Schijns en Harry Bulté richting Scheldestad.
Ginds hoopten ze ook Bert Stegen nog tegen te komen. Maar in de drukte is dit jammer genoeg niet gelukt.
Ter plaatse aangekomen, werden eerst de gemiste oproepen op de GSM eens bekeken. Eentje werd er ook onmiddellijk terug gebeld. Het was Jos Swennen, die samen met Leo Wellens eerder op dag was gestart in de marathon. Jos wilde maar even, onder het lopen door informeren, of we al waren gearriveerd.
In de grote inschrijvingstent werden eerst de inschrijvingen in orde gebracht. Daarna werd er via de voetgangerstunnel onder de Schelde naar het centrum van de stad, richting Grote Markt getrokken. Even voor de finish werden Leo en Jos opgewacht. Bij hun passage werden ze flink aangemoedigd. Ferm gelopen hadden die mannen, hun tijd net onder 3h50′ (wat zou dat zonder al die telefoontjes geweest zijn?). Jos was wel een beetje hees, van al dat roepen op Leo: ‘Leo, rustiger’.  Hij heeft hem echt moeten intomen.
Na nog even nagekaart te hebben, trok het groepje terug richting Linkeroever. Nu werd de oversteek met de Flandria-boot gedaan. Geduld was wel een schone deugd. De boot was immers net vol toen de Atlanders bijna aan de beurt waren om in te stappen. Dat was dus wachten op de volgende. Eenmaal aan boord werd de tijd nuttig besteed met het aanbrengen van borstnummers en registratiechips.
Onder een stralend zonnetje werd de massa (meer dan 14000) op gang geschoten. Door onder andere Kennedy- en Waaslandtunnel was dit een mooi parcours. Langs de kant stond een ware menigte de lopers aan te moedigen. Iedereen werd echt vooruitgeschreeuwd.
Els Aelbers finishte na 1h29, Marie-Jeanne Nijst na ongeveer 1h31′. Zij waren elkaar onderweg echter kwijt gespeeld. Raymond Schijns had 1h19′ nodig.  Bert Stegen en Harry Bulté kwamen aan na respectievelijk 1h17’12” en 1h17’29”.
Na de dikverdiende hamburger werd dan terug vertrokken richting Maaskant.

 • Petra
  26/04/2009 om 21:32

  Was via plaatselijke verslaggevers op de hoogte van de ATLA-prestaties, maar toch weer leuk om t meer gedetailleerde (snelle) verslag te lezen.. Proficiat allemaal!!

 • Marie Jeanne
  26/04/2009 om 21:34

  Zo’n massaal en vooral enthousiast publiek heb ik nog nergens gezien … heel plezierig. Een perfect alternatief voor Brussel, waar toch geen mens nog binnenraakt …

 • Harry
  27/04/2009 om 11:01

  Inderdaad Marie-Jeanne een zeer mooi alternatief voor Brussel. Sfeer is zelfs veel beter dan in de hoofdstad. Wanneer je de Waaslandtunnel uitkomt en de laatste km ingaat, wordt je werkelijk naar de laatste rechte lijn toegeschreeuwd door de menigte. Kippenvelmoment!

 • heidi/kurt
  27/04/2009 om 20:43

  Heb ik het goed gezien? Is de Raymond back in town? Fantastisch gewoon. Allemaal een dikke proficiat met de prestaties.

 • els
  27/04/2009 om 22:49

  Leo en Jos, proficiat met jullie prestatie. ’t Was weer even een kippenvelmoment, goeie bekenden de laatste meters zien afleggen van een marathon. Dit met zo’n massa volk dat de lopers stond aan te moedigen. Echt fantastisch!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.