07/03/21 – Rekem/Boorsem – Testloop

Op zondag 7 maart organiseerden de leden van ATLA-loopgroep SMART een testloop, uiteraard coronaproof, over ofwel 5 ofwel 10 km tussen Oud-Rekem en Boorsem. De omstandigheden waren jammer genoeg niet ideaal: koud, dichte mist, een lang stuk wind op kop, maar dat deerde onze deelnemers allemaal niet, en een aantal slaagde er zelfs in een sterk P.R. te lopen! 

Leo Van Houten liep zijn 5 km reeds op zaterdag, en deed dat in een prima 19’53”.

Frank Groot (43’50”), Jo Bruggen (43’19”) en Gert Machon (45’39”) namen ’s zondags het voortouw, en deden dat ruim in de tijden die ze op voorhand vooropstelden. Sterk zondermeer.

David Liebens (45’06”), Peter Vandooren (46’39”), Hans Vanvangelt (45’04”) en een herboren Jos Daniëls (48’27”) kwamen daarna aan de beurt. En ze waren véél sneller dan de vooropgestelde tijden… of waren deze een beetje te voorzichtig gesteld :-)?

Mieke Creemers (22’46”), Elsje Bollen (21’30”), Cindy Pustjens (22’44”) en Patrick Biesmans (21’17”) wisten ons zoals steeds erg te boeien… Sommigen hadden zelfs nog een beetje over op het einde. We zijn benieuwd naar de prestaties en naar het gedrag 🙂 op de, hopelijk binnenkort, eerste wedstrijdjes…

Patricia Zengers (26’41”), Bianca Menten (25’24”) en Sabine Borghoms (heel fijne “last minute” ondersteuning voor Bianca) waren 5 minuutjes later aan de beurt, en deden het meer dan prima. Sjiek, echt sjiek dames!

Carel Claessen en Chrétien Vranken kwamen eveneens een kijkje nemen, en haspelden heel wat kilometertjes af, alhoewel een beetje buiten competitie. Carel diende echter onverwacht een sprinttraining in te lassen toen hij merkte dat een voorbijrijdende fietser nogal veel belangstelling vertoonde voor enkele van onze spullen, en het een en ander wilde meegraaien…  Diens plan mislukte, ik weet niet of Carel de meestersprint in kwestie wel op Strava heeft geregisteerd… Merci Carel!

Heidi Erkens liep op haar eentje een 5 km en deed dat, ondanks gebrek aan gps of andere ondersteuning, in een prima 24’49”.

Rene Willemink, Bert Janssen en Kurt Claesen wilden voor een vlotte 10 km gaan. Rene nam het voortouw in 39’27”, Kurt eindigde daarna in 40’19” en Bert in 40’47”.

Ralf Buntinx, Samuel Nulens en Roy Roberts tenslotte sloten in de voormiddag de rij af voor een snelle tot supersnelle 5 km, een plannetje dat tot in de puntjes werd uitgevoerd. Roy is bezig aan een comeback, en eindigde in 20’03”. Ralf vertrok nogal snel, doch wist het prima recht te zetten en toch te eindigen in bijna de vooropgestelde tijd: 16’53”. Samuel eindigde in een sterke 16’24”.

Nathalie van Oosterwijck en hare Peter Segers kwamen in de namiddag een kijkje nemen. Peter (23’51”) kon Nathalie in de eerste km een beetje op sleeptouw nemen. Nathalie nam het daarna indrukwekkend over, om te eindigen in een geweldige 20’39”.

Jeugdatlete Ima Withofs zagen we ook nog deelnemen in een heel knappe 24’38”, gegangmaakt door haar papa, die helaas niet kon deelnemen in de  voormiddag, en het effe rechtzette in de namiddag: 21’23”.

Niky Claessens trad op als begeleider, en zoals steeds he did a fine job! Bedankt iedereen voor een klasse deelname!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.