07/04/17 – Lloret de Mar – Stage

Ook de werpersgroep van Ronald, tijdens deze stage bijgestaan door assistent-coach, ex-Belgisch kampioen kogelstoten, Jürgen Verbruggen, zocht deze paasvakantie de zon op voor een optimale voorbereiding op het zomerseizoen. Op de atletiekpiste van Lloret de Mar brachten ze al vele techniek-, spring-, en krachttrainingen door.  Zelfs het strand moest er aan geloven want daar stond ook een pittige training gepland.
Na een lange winter genieten de drie atlanders, Axelle Pieri, Mila Savelkouls en Babette Vandeput, dan ook van de perfecte weersomstandigheden: gemiddeld zo’n 22 graden met altijd de stralende zon aan de hemel.

Met nog 5 dagen afzien voor de boeg begint het toch al stilaan te kriebelen voor de eerste wedstrijden. De meisjes hebben dan ook grootse plannen en werpen zich in de strijd voor de internationale kampioenschappen. Axelle gaat het gevecht aan met de limiet voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) die op 43m84 ligt. Mila zal nog even geduld moeten oefenen vermits de federatie dit jaar beslist heeft niet deel te nemen aan de wereldkampioenschappen U18. Tenslotte maakt Babette er een eerste doel van om de limiet van het Europees kampioenschap U20 te gooien: 49m29. Hard werken is dus de boodschap.

Je kan ze als eerste dit seizoen aan het werk zien op de provinciale kampioenschappen waar ze trots in het paars vertegenwoordigd zullen zijn op de eigen club.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.