23/05/21 – Lebbeke – Vlaams Kampioenschap

ATLA-atleten verrassen met liefst 4 medailles en geven hun naamkaartje af!
GOUD voor Fien Peusens 1500m en Annelies Nijssen 800m, ZILVER voor Eline Claeys 400m H en BRONS voor Aron Claesen 1500m.
Ook een topnotering voor ons nationaal jurylid Peter Segers. Van ’s morgens al in de weer op dit kampioenschap. Domper op de feestvreugde was zeker de blessure van toch één van de ATLA-boegbeelden Bo Nijs in het verspringen.

 

Het ATLA-feest begon met Fien Peusens op de 1500m. Als jongste van de bende (Fien is scholier!) moest ze na een aanvangsronde van 80″ het heft in handen nemen. Slechts 3 dames, Paulien Nelissen OEH, Axana Schaeverbeke ACME en Hanne Van Loock DCLA volgden. Wat dan volgde was een supersnelle laatste km onder de 3′ en precies dat zou hen opbreken want ze hadden op het einde geen verhaal tegen de eindjump van Fien, 4.36.80. Bij de mannen 1500m was Aron Claesen, nota bene student geneeskunde in Leuven, aan de beurt. Hier zat het vuur erin vanaf de start. Aron reageerde gevat toen Rayan Vanderpoorten KAAG, Tibaut Vandelannoote FLAC en Philip Cortvriendt OEH het hazenpad kozen. Wat dan volgde was een haasje-over, waar Aron telkens gevat bij de pinken was. Met een vlijmscherpe eindspurt pakte hij verdiend BRONS in een nieuw PR 3.56.88. Annelies Nijssen op haar 800m koos ditmaal voor de rustige aanpak vermits geen enkele dame de intentie had om voor een goede tijd te gaan, onbegrijpelijk. Na een trage tactische wedstrijd maakte Annelies het autoritair af in de laatste 200m. GOUD in 2.14.09. Tussendoor was Bo Nijs jammer genoeg uitgevallen in het verspringen met een blessure. Hopelijk niet te erg. Eline Claeys moest als laatste aan de bak op de 400m horden. Ze liep een knappe wedstrijd waar ze in de laatste rechte lijn sterk terugkwam op de op dat moment leidende Margo Van Puyvelde KASVO. Erop en erover was de indruk. Maar net op de laatste horde liep het niet perfect, ZILVER in 59.29. De EK-limiet komt eraan. Rest ons nog een dikke proficiat aan het hele kader rond de atleten; ouders, trainers, supporters…  EEN DIKKE PLUIM.
Verslag: Cor Heemskerk

 

Uitslagen vind je terug op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35039/.

Meer dan 100 foto’s zijn te vinden via onze foto-pagina. Dank aan Ludo en Marinette voor het beeldmateriaal!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.