23/04/14 – Voorburg (Nl) – Sponsorloop

Coach Frank Schepers vertrok op woensdagmorgen samen met zijn vrouw Els en onze Keniaanse gastatleet Johanna naar Voorburg (bij den Haag).
Johanna was uitgenodigd door Dorcas Jeruto, een Keniaanse vrouw die in Nederland woont en daar Goodwill Ambassador is, met als taak geld in te zamelen voor het bouwen van een weeshuis in Marakwet county (Kenia). Er waren een 6-tal Kenianen uitgenodigd maar er gaven 4 atleten forfait.
Wie wel daar was, was Wilson Kipsang wereldrecorhouder op de marathon en onlangs winnaar van de marathon in Londen. Hij woont in Iten, hetzelfde dorp waar ook Johanna woont, en de hartelijke omhelsing toen ze elkaar zagen wees erop dat ze goede vrienden zijn.
Dit werd voor Frank en Els een unieke belevenis. Meer dan een uur voor de sponsorloop hadden ze tijd om koffie te drinken met Wilson en een heel fijne ontspannen babbel te maken met de nodige foto’s erbij. Tussendoor namen de verslaggevers van Losseveter (zie www.losseveter.nl) nog een interview af met Wilson en met coach Frank.

Dan kwam het moment van de 5km sponsorloop op de piste van Sparta atletiekvereniging waar een 35 atleten aan deelnamen. Wilson won op trainingstempo de wedstrijd in 14.23, Johanna liep een goede 14.51 enkele dagen voor zijn haaswerk in de marathon van Enschede. Naderhand werd er geld ingezameld voor het goede doel door de toeschouwers die het wilden te laten betalen voor een foto samen met Wilson of voor zijn handtekening.
De avond werd afgesloten met een lekkere maaltijd waar Frank en Els samen aan tafel zaten met Wilson, Johanna en 4 organisatoren. Donderdagmorgen brachten ze Wilson nog naar zijn manager in Voorthuizen (1 uur rijden van Voorburg) om vandaar uit terug naar huis te rijden.

  • Christophe
    26/04/2014 om 21:15

    Mooi interview Frank

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.