27/12/18 – Lanaken – Jeugdstage Dag 2

Na een goede nachtrust werden onze atleten gewekt rond kwart na 8. Voor velen was dit nog vroeg, voor anderen een uitdaging.

Tijdens het ontbijt kregen we een mooie presentatie van de carrière van Bo Nijs, ATLA-topatlete in het verspringen en de sprint.

Bo vertelde hoe zij zelf als jeugdatlete gestart is, ook op jeugdstage ging, en uiteindelijk dit jaar 3de werd op het Belgisch Kampioenschap verspringen na Hanne Maudens en Olympisch Kampioen Nafi Thiam. Het was voor iedereen zeer leerrijk en een goede motivatie om dromen na te streven.

Daarna werd er richting de eerste training van de dag getrokken. Tussendoor werd er gesmuld van de heerlijke wafeltjes van Harry & Annemie, in de namiddag waren de lekkere wafels van Carel aan de beurt, waarvoor dank!

Na afloop van de training werd er zowel ’s middags als ’s avonds gesmuld van heerlijk bereide maaltijden door onze keukenploeg. We konden ook hier weer rekenen op vele helpende superhanden!

Na het avondeten stond er een heuse “Atlamacd”-quiz op het programma. Er werd door 5 groepjes gestreden voor de titel “De slimste Atlamacder van het jaar”. De vraagjes gingen over film, topatleten, reclame, …. Tijdens de quiz werd er een pauze ingelast en niet zomaar een pauze want we hadden nog een leuke verrassing in petto, namelijk een heuse goochelaar die ons, zowel klein als groot, verraste met knappe goocheltrucs.
Daarna werd de quiz hervat en werd iedereen achteraf beloond met een springtouw, handdoekje of nachtlampje. Mochten jullie dit dus ontdekken in de tas van jullie atleet/atlete, het is wel degelijk door hen gewonnen ;-).

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.