31/03/12 – 18/04/12 – Atla zwerft uit

 

Via de tamtam, of was het per postduif, bereikte ons het bericht dat er in het hotel van Sandra’s groep problemen zijn met het internet. 
Vandaar dat wij voorlopig ook geen verslagen van hen hebben ontvangen. Zodra we deze ontvangen worden ze geplaatst.

Ook vanuit Kenia ontvingen we een zeer mooi verslag.
Het is prachtig om de avonturen van de ATLAnders ginds te lezen.
Klik dus zeker eens op deze link.

Verslag dag 10 en 11 Groep van Frank en Cor

Dag 10:

De laatste dag stonden er nog 2 trainingen op het programma. We begonnen met een stevige strandtraining. Dit hield in: 4 tot 6 keer 2 minuten. Na de zware training werd er nog lekker genoten van onze laatste zonnestraaltjes aan het zwembad terwijl onze gedachten gingen naar al onze klasgenoten :-). Na de middag was het dan tijd voor onze laatste training van de stage. Deze bestond uit 25 minuutjes loslopen en dan lenigheid op de piste. Tijdens deze laatste training bleek dat er nog een paar atleten nog energie te veel hadden. Hierna blikten we allemaal tevreden terug op een geslaagde stage terwijl er nog een snookerwedstrijdje werd gehouden.

Dag 11:

Ook de laatste dag was er geen tijd om uit te slagpen. We moesten vroeg ontbijten want de bus kwam ons al om 8h00 halen. Eenmaal ingecheckt op de luchthaven, kocht iedereen nog wat eten voor in het vliegtuig (snoep, broodjes). Om 09h45 vertrok het vliegtuig. Na 30 minuten vliegen was het alweer tijd om te landen. We hadden namelijk een tussenlanding in Las Palmas. Na 45 minuten stegen we weer op. 4 uur vliegen en dan zijn we weer thuis. Het eerste waar iedereen aan dacht was: "SHIT, MORGEN WEER SCHOOL".

Verslag dag 7, 8 en 9 Groep van Frank en Cor

Vrijdag
De dag begon al vroeg. We stonden om half 8 op, zodat we om 8uur netjes op tijd aan het ontbijt zaten. 
Om 10uur liepen we naar de piste om een zware snelheidstraining te ondergaan. 6 tot 8 keer 600m. Hierna terug naar het hotel. 
Weer de gebruikelijke routine, zwemmen, eten, zwemmen… 
Tot de namiddagtraining eraan kwam. Dit was een rustige stabilisatietraining. 
We pasten ons avondritme aan, aten een halfuurtje vroeger zodat we met z’n allen konden gaan shoppen in het dorpje. Om half 10 hadden we met Sandra afgesproken in Oro Negro. Het was raar om hier weer binnen te komen… 
Zoals gewoonlijk had Sandra een beetje vertraging… Maar toch was het gezellig. Toen was het wel zowel voor óns, wij hadden immers weer een druk programma (vroeg opstaan, trainen…….) als voor Sandra, die moest eigenlijk nog haar koffertje maken, en haar bedje in… om door te gaan. Om 4uur ’s nachts werden ze opgepikt in het hotel.

Zaterdag
De dag begint met een lekker herstelduurloopje op nuchtere maag. En erna een heerlijk ontbijt. 
We hebben maar 1 training vandaag, dus we plannen ook een uitstap naar het prachtige strand in Tenerife. Maar eerst nog wat ontspanning, heerlijk zonnen bovenop het hotel totdat de tweede maaltijd van de dag eraan kwam. 
Heerlijk voldaan van de maaltijd vertrekken we naar het strand. Lekker bruinen, ijsjes eten en toch nog wat actie vandaag: de Banana boot. Ongeveer 700 meter de zee ingetrokken worden om daar lekker bochtjes te maken. Alleen Kris viel er af dus besloten we op het einde er zelf af te springen. Toch wat vergist hoe ver het strand nog van ons verwijderd was… 
Opgeladen van de adrenaline vertrekken we terug naar het hotel voor het avondeten en terug naar bed. 

Zondag
De volgende dag is helaas geen rustdag. 12 à 16 keer 200m. Volledig in weerstand dus. Voor de rest ziet de dag er zeer rustig uit. Zonnen, zwemmen, eten en … zonnen? 
En oh ja! Toch nog even loslopen. Bij deze duurloop vergezelde Suzanne de elite. Cor was blij dat er éindelijk iemand van zíjn niveau in de groep aanwezig was, hij had speciaal zijn blitse schoentjes uit de kast gehaald, die hij waarschijnlijk bewaard had voor een speciale gelegenheid als deze… 😀 
Eigenlijk is dit toch een prachtig eiland. Gebruind door de zon vertrekken we naar een ijssalon aan de dijk. We strandden er voor een lekker ijsje of een alcoholvrije cocktail. Dan is het alweer de voorlaatste vollédige dag! Back to bed.

Verslag Dag 5 en 6 Groep van Frank en Cor

WOENSDAG

Na een stevig ontbijt zijn we begonnen met eenpistetraining. 7×150 voor de jongeren, Kris en Michael moesten 8×150, plus nog een extra 300m erbij. 
Het zag er best bewolkt uit, maar tijdens onze training kwam de zon achter de wolken vandaan. Na de trainingen dienden een paar mensen naar de kine te gaan om te kijken wat er scheelde. Vooor de één was er al beter nieuws dan voor de ander. 
In de namiddag zijn we allemaal gaan zonnen en zwemmen in het zwembad. Om half 5 was er weer een training, voor Kris en Michael een stevige duurloop van 45min. Voor Martine en Jinte was dit een duurloop van 30min met daarbij stabelisatie. Bernard en Ruben deden wegens lichte blessures enkel stabelisatie. 
’s Avonds hadden Cor en Christine een date (?) en gingen naar Abba kijken. De ouderen gingen hun eigen gang.  Frank nam de jongeren mee om te shoppen en om die speciale wijn te gaan drinken, terwijl wij het moesten stellen met frisdrank.

DONDERDAG

Vandaag was onze volledige rustdag. De meisjes gingen met Cor naar het Siam-park. Helaas hadden we pech met het weer. Het leek wel vrijdag de 13de. De zon wilde zich niet tonen. Daardoor zijn we maar in 2 attracties geweest. 
De jongens  moesten ’s morgens vroeg om 7h45 klaar staan aan het hotel ‘sol Tenerife’ voor een safari-tocht met de jeep. Waar naartoe? Simpel. Naar de vulkaan waar het eiland Tenerife om draait : El Teide. Ze kregen er uitleg over verschillende vulkanen en volkeren.  Het was een prachtig zicht. Natuurlijk waren ze ook content met de chauffeur: Rambo. Rakelings scheurden ze langs uitstekende leidingen, lavastenen of uitstekende rotsen. De jongens vonden het zeer leerrijk en plezant. Alsook Ruben, die maar niet begreep dat je op een zetel moet zitten, en niet erlangs gaan liggen. De dag van de jongens zat er gauw weer op. Ze waren dan ook super blij met zo’n dag.  De avond hebben we afgesloten met verschillende kaartspelletjes.

 

Verslag Dag 3 en 4 Groep van Frank en Cor

MAANDAG

Onze tweede nacht in een vreemd bed verliep beter. 
We verzamelden om half 8 in de lobby om gezamenlijk naar het ontbijt te gaan. 
Hierna even rusten op de kamers. Om daarna te beginnen aan een duurloop van 40 minuten. Helemaal uitgeput koelden we af in het zwembad. 
Om 13u weer richting restaurant voor de lunch. We ontdekten een zwembad op het dak van het hotel. Dus na het eten haalden we onze handdoek (én zonnecrème!) en gingen we richting 5e verdiep, het zwembad op het dak. Er werd geloot wie de rug van Francois moest insmeren. Bernard was de gelukkige. Cor trakteerde ons op een ijsje. Er werd opnieuw geloot wie het slachtoffer werd om de ijsjes te gaan halen. Hierbij was Simoni de gelukkige. Bernard had medelijden en dacht aan zijn trauma van vanmorgen en schoot ter hulp. 
Om half 5 verzamelden we opnieuw in de lobby om naar de piste te wandelen en daar 10 x 100m te rollen. Dit werd gevolgd door een stevige duurloop op hartslag. Even afkoelen in het zwembad. En daarna douchen en klaarmaken voor het eten. 
Na het eten splitsten we op. De jongens trokken richting skateparkje en gingen nog even poolen in het hotel. Christine nam de mannen en de 2 jongste dames mee op sleeptouw naar het gezellige dorpje. 
Kirsten en Martine hadden met Kimberley afgesproken voor een McFlurry bij McDonalds. Daarna gidste Kimberley hen onophoudelijk van winkel tot winkel. 
Iedereen ging op tijd zijn bedje in, met in gedachte de zware ochtendtraining van de volgende dag. 

DINSDAG

De wekker liep in alle vroegte af. 
Deze keer was het een training zonder ontbijt. Om half 8 verlieten we het hotel en liepen we naar een verlaten heuvel die we maar liefst 8 tot 10 keer moesten beklimmen, al lopend liefst. Dit was geen lachertje!
 Om half 10 schoven we uitgehongerd aan de ontbijttafel. Hierna de gewoonlijke routine, aan het zwembad ontspannen, gevolgd door de lunch. De jongens waren moe en deden een power-nap. Enkel Bernard durfde het aan om de meisjes te vergezellen naar het dorpje. Bij terugkomst toch nog even het dak bezoeken en we troffen er 2 verloren zielen aan, die DUIDELIJK de weg naar de nudistenzone kwijt waren. Gelúkkig kwam de redder ons uit ons lijden verlossen en begeleidde hun naar de "Zona Nudistas". Jinte en Leen rustten op hun kamer. Ze luisterden muziek en lazen boekjes. 
Om kwart voor 5 stond een rustige training gepland. Terug naar het hotel, douchen en gezamenlijk naar het restaurant voor het avondeten. 
De groep moest wel even wachten op Kirsten en Martine, ze waren "de tijd uit het oog verloren". Meisjes en hun badkamer hé…. "We moesten de spelavond toch voorbereiden?" luidde het excuus. 
In het restaurant hebben we al vlug vriendjes gemaakt met de ober. Hij zong en danste "Ai se eu te pego" voor ons! Hij gaf ons allemaal nieuwe namen. 
Om 21u verbouwden ze de ontspanruimte om Phase 10 en Skip-bo te spelen. Om half 11 verzochten Cor en Frank ons vriendelijk naar bed te gaan. Al luisterde niet iedereen even goed. Ze betrapten na hun briefing nog 2 chattende meisjes in de lobby. (We noemen geen namen…) Toch maar naar bed dan. 


Verslag Dag 1 en 2 Groep van Frank en Cor

Dag 1

Na een lange vlucht zijn we dan eindelijk in Tenerife.
Maar het weer viel tegen. We kwamen aan in het hotel na een busrit van 25 minuutjes. 
Even wachten tot iedereen zijn/haar kamer had, konden we EINDELIJK gaan eten. Nadat ons eten genoeg gezakt was, waren we aan onze eerste training toe. 
Die verliep anders dan gehoopt!! Kletsnat werkten we onze duurloop af. 
We namen snel een warme douche en sloten na het avondmaal de dag af met een briefing van Frank en Cor.

Dag 2

Op Pasen was er voor ons geen tijd om uit te slapen.
Snel omkleden en dan naar het ontbijt. Dan stond er een rustige techniek training van Frank op het progamma.
Gelukkig konden we deze training wel in het warme Spaanse ochtend zonnetje doen. 
Na de middag stond onze eerste weerstandstraining van de stage op het progamma die iedereen prima uitvoerde. 
Nadat we het avondeten op hadden trakteerden Frank en Cor ons op een drankje met Sandra haar groep in " Het Belgisch café. Bernard dacht deze avond een boom werd afgezaagd…… 🙂 (# Frank snurkt een klein beetje…)

Eerste verslag spurtersgroep Sandra uit Tenerife van 08/04/12

Dag allemaal,
 
Dit is onze derde poging, helaas deze keer zonder foto’s.  Hier is alles oke.  Gisteren zijn we in de regen aangekomen en hebben enkel onze koffers uitgepakt, gegeten en naar de regen gekeken, heel mooi.
Vandaag, zondag, was het een prachtige dag, hij begon helaas wat bewolkt, maar al snel kwam de zon tevoorschijn.  In de voormiddag hebben de kids een technische training afgewerkt en namiddag hebben ze samen kunnen genieten op het strand met een lekker ijsje.  Deze avond hebben ze verbroederd met de groep van Cor en Frank bij Manneken Pis, een Belgisch cafeetje in Tenerife.
Hopelijk krijgen we morgen wel de foto’s verzonden want we begrijpen dat jullie daarop zitten te wachten.
 
Groetjes van de mama’s
 
Sorry, het is echt niet mogelijk om ze te verzenden, problemen met internet, overvol of foto’s te zwaar. 

Vooraf

Voor de jeugd is het Paasvakantie. Traditioneel de tijd voor de ATLA-atleten om erop uit te trekken voor een trainingsstage.
Zaterdag 31 maart vertrok Erik Heggen als eerste naar Tenerife met de VAL.
Woensdag kreeg hij het gezelschap van Kimberley Efonye met een volgende VAL-delegatie.

Ook op woensdag 4 april namen Manuela Soccol, Frank Bollen, Ruben Max en Cedric Hauben het vliegtuig richting Kenia.
Ruben en Cedric keren na 2 weken terug huiswaarts, Manuela en Frank blijven liefst 4 weken ginds.

Op zaterdag 14 april trekken ook de sprintersgroep van Sandra en Frank en Cor met 8 atleten naar Tenerife.
Om een idee te hebben waar deze atleten zitten, surf maar eens naar www.tenerife-sport.com.

Wij wensen hen allen een fijne en deugddoende stage.

 

Dag allemaal,
 
Dit is onze derde poging, helaas deze keer zonder foto’s.  Hier is alles oke.  Gisteren zijn we in de regen aangekomen en hebben enkel onze koffers uitgepakt, gegeten en naar de regen gekeken, heel mooi.
Vandaag, zondag, was het een prachtige dag, hij begon helaas wat bewolkt, maar al snel kwam de zon tevoorschijn.  In de voormiddag hebben de kids een technische training afgewerkt en namiddag hebben ze samen kunnen genieten op het strand met een lekker ijsje.  Deze avond hebben ze verbroederd met de groep van Cor en Frank bij Manneken Pis, een Belgisch cafeetje in Tenerife.
Hopelijk krijgen we morgen wel de foto’s verzonden want we begrijpen dat jullie daarop zitten te wachten.
 
Groetjes van de mama’s

 

Verslag spurtersgroep

 

 

 

Hier weer wat nieuws uit Tenerife.
 
Gisteren had iedereen 2 zware, vermoeiende trainingen.
‘s Avonds zijn we met zijn allen bij de Monkey Bar een cocktail of milkshake gaan drinken.
 
Vandaag in de voormiddag, stond er weer een intensieve training op het programma.
Namiddag was iedereen vrij, behalve Anne, Martijn en Maxim.
De vrije vogels hebben aan het zwembad gelegen en zijn gaan shoppen.
Deze avond hebben we weer vele pogingen gedaan om alle foto’s te verzenden, helaas is dit weer niet gelukt.
 
Vele groetjes uit het warme, zonnige Tenerife
Atleten, ouders en Sandra

Verslag vanuit Kenia

 • Petra Jans
  06/04/2012 om 09:17

  Wie toch nog maar jong én atleet was! 😉 Via deze site http://www.lornah.com/ meer info over de stageplaats in Kenia.

 • Marie Jeanne
  09/04/2012 om 15:59

  Toch spijtig ,Petra, dat deze atleten geen mama’s meenemen ……. Maar ja sommige mama’s zijn ook super sportief en trainen voor hun eerste marathon!
  Heel veel succes in Parijs !!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.