31/03/12 – Opendeur Intersport Lanaken met LRL Live

Op zaterdag 31 maart rond de klok van 11u00, tijdens de opendeurdagen van Intersport, gaf onze trainer Frank Schepers een interview over ATLA
op de vrije radio LRL. Deze zond LIVE uit van bij Intersport in Smeermaas.f Interviewer van dienst was Michel Barthels.

Na een eerste ochtendtraining in de bossen van Lanaken met een 6-7 atleten bedankte Frank in de eerste plaats Intersport Smeermaas, 1 van de hoofdsponsors van onze club, samen met AXA Bank en Verzekering Marcel Caenen en pleisterwerken Jos Surinx.

Voorts vertelde Frank dat ATLA staat voor Atletiekclub Lanaken. Maar dit mag gerust uitgebreid worden tot de hele Maaskant en omstreken. ATLA heeft immers ook leden uit  oa. Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Genk, Zutendaal en Bilzen. De ATLA ligt voor hen centraal in het schitterende domein Pietersheim.

Aansluiten kan vanaf 6 jaar maar op deze jonge leeftijd hebben de atleetjes het soms nog moeilijk met de coördinatie. 7 jaar is eigenlijk de ideale leeftijd om aan te sluiten. Sporten en meer bepaald atletiek kan tot erg hoge leeftijd. Het oudste actieve lid van ATLA is al over de 60.

Michel was geïnteresseerd of hij, zonder enige basisconditie, ook lid kon worden van onze club.
Frank raadde Michel aan om eerst een paar goede loopschoenen aan te schaffen. Hiervoor kan hij zeker terecht bij Intersport. Kwalitatief goede schoenen zijn zeer belangrijk om kwetsuren te voorkomen. Dan raadde Frank deze mensen aan om aan te sluiten bij de Start to Run. Mensen zonder enige conditie worden hierin door passionele jogbegeleiders zo ver gebracht dat ze op eigen tempo 5 Km kunnen joggen. Er wordt begonnen door in de eerste les 1 minuut lopen af te wisselen met 1 minuut wandelen. Deze eerste training duurt maar 18 minuten. Stelselmatig, maar zeer rustig, worden de wandelminuten afgebouwd en de loopminuten opgetrokken.

Michel was ook benieuwd of ATLA ook toppers in huis had.
Frank haalde aan dat ongeveer 9 jaar geleden ATLA startte met een jeugdproject. Daar worden nu de eerste vruchten van geplukt. Een voorbeeld hiervan is Kimberley Efonye. Zij behaalde vorig jaar 2 zilveren medailles op de EYOF in Turkije. Ook Erik Heggen deed het schitterend. Zeer gedreven en gepassioneerd trainend, bracht hij het tot de halve finales op het Europees Kampioenschap voor beloften.
Andere Belgische toppers zijn Frederik Claes, Manuela Soccol en Frank Bollen.
Maar ook bij de Masters, de vroegere Veteranen, zit er nog heel wat ’talent’.

De club begon in 1989 met een 30-tal atleten, gestaag liep dit op tot de huidige 350. De bekendste activiteit van de club is de Maasrun, dit in samenwerking met de gemeente Lanaken. Hieraan nemen toch telken een 6 tot 700 atleten deel.
Dit jaar zal de 11de editie
doorgaan op zondag 30 september met de traditionele afstanden 1 Km, 2,5 Km en 5 Km in Lanaken. En de 10 Km, weer vertrekkend in Oud Rekem.
De Maasrun is één van de grootste sportevenementen in Lanaken. Het stratenlopen is immers aan het boomen.

Tot slot vroeg Michel of er op het internet ook enige info over ATLA te vinden was. Hierbij verwees Frank met lovende woorden naar WWW.ATLA.BE.
In zijn slotantwoord vermeldde Frank ook nog dat ATLA, om de vergelijking met het voetbal te maken, in tweede nationale speelt.
Zowel onze dames als heren ploeg nemen immers deel aan de Beker van Vlaanderen in de hoogste Vlaamse afdeling.

Daarna deed Frank nog de groetjes aan Marcelleke!

Frank heeft tijdens dit leuke interview op een prachtige, geannimeerde manier promotie gemaakt voor onze Club.
Goed gedaan Frank!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.