09/05/2021 ATLATHON

Update 09/05

En ze zijn weg! Om 9 uur vertrokken de deelnemers aan de marathon. Harry Bulté vertrok normalerwijze nog iets vroeger voor zijn halve marathon, doch diende gekwetst te annuleren. Veel beterschap Bult!

Doch een beetje een domper op deze schitterende terrasdag: de plotse broeierige hitte. Deze zorgde ervoor dat alle deelnemers (op enkelingen na, zie verder) hun richttijden een beetje moesten bijstellen. Niet zo voor Nathalie, die er vanaf de start vandoor stormde. Jammer genoeg begon ze na een tiental km’s fel last van blaren te krijgen. Na de eerste halve marathon werd ze hiervoor verzorgd door Danny en Jos, maar het mocht niet baten: even later diende ze teleurgesteld op te geven. Jammer, hier zat veel meer in.

Om half 10 vertrok Mieke C met haar Hugo voor een halve marathon. Op het toch wel pittige parcours, en met de eerste hitte, slaagde Mieke er verdorie in om haar PR effe bij te stellen. Sterk Mieke (en Hugo)!

Daarna begon de miserie… De dag ervoor droegen we nog een jasje om los te lopen, ’s zondags was het opeens een broeierige zomerdag, met af en toe een stevige wind. Het parcours van de halve marathon (tweede deel van de marathon) is heel mooi, maar vandaag merkten we dat het ook redelijk pittig is :-). Een beetje teveel van het goede. De meesten onder ons hebben het geweten, het vooropgestelde tempo diende steeds opnieuw naar onder te worden bijgesteld. Sommigen onder ons bereikten doodop, om het beschaafd te omschrijven, de finish. Maar toch een dikke chapeau voor alle deelnemers: ze zijn er maar in geslaagd om hun wedstrijd/training in zeer moeilijke omstandigheden tot een goed einde te brengen. Alle respect daarvoor.

Bij de marathonlopers was er een iemand die nergens last van leek te hebben. Twee weken geleden pas beslist om aan de marathon deel te nemen, daar nauwelijks op voorbereid, liep ze alles en iedereen voorbij, om zich daarna op de cava te storten. Elsje, je bent een machien!

De marathonlopers hadden wegens de omstandigheden toch wel enorm pech met de uiteindelijke trainingswedstrijd, het slotstuk van hun voorbereiding. Maar ze zullen toch ook wel heel goede herinneringen overhouden aan de voorbereiding, die heel voorspoedig verliep, en de organisatie van de (halve) marathon, want dit hadden ze helemaal zelf voor elkaar gebracht. Dus alle hulde voor Jo, Peter, Frank, David, Gert, Daniella, Nathalie, Elsje, Hans en Patrick!

Nog een woordje over de halve marathon: ook deze lopers hadden enorm te “lijden”. Toch dikke pluim op de hoed van Steffi, Jos, Brigitte, Heidi, Bianca, Hilde, Lina, Drea, Lien, Mieke T, Mieke C, Sam, Bjorn, Arnoud, Patrick C, Kevin en Kurt.

Op naar de volgende !?

FOTO’S: zie facebook-pagina ATLA smart

 


 

Beste ATLA-lid, 

 

Op zondag 9 mei organiseren de “marathon-masters” van ATLA de 1ste ATLATHON, een halve en hele marathon, met start en aankomst op onze piste, doorheen de mooiste dorpjes van de buurt.

Vertrek van de marathon is voorzien om 9u op de piste, met bevoorrading op 10km, 21km (terug op Atla), op 30km en op 35km.

De start van de halve marathon is voorzien rond 11u en zal ingedeeld worden in bubbels van tien (tenzij de richtlijnen ondertussen veranderen) volgens je richttijd. Bevoorradingen zijn voorzien op 10km en op 15km. Het parcours bestaat uit de 2de helft van de marathon.

Alle ATLA-leden kunnen hiervoor inschrijven! Je kan ook een mooi aandenken bestellen in de vorm van een uniek, kwalitatief en ademend loopshirt (met ofwel de afstand van de marathon ofwel de afstand van de halve marathon op vermeld).

 

Om je in te schrijven kan je deze mail beantwoorden voor 25 april aan jos.daniels3@skynet.be met vermelding van: 

– afstand

– verwachte eindtijd

– Shirt ja of nee

– Maat shirt: heren/dames XS/S/M/L/XL/XXL

Schrijf indien je een shirt wil het bedrag van € 30,00 (ook voor 25/04 aub) over op rekening BE12 0018 6682 2792

 

Na afloop is er hopelijk de mogelijkheid om samen nog iets te drinken, als de sanitaire omstandigheden het toelaten uiteraard!

We hopen jullie allemaal tegen te komen op 9mei!

 

De Marathon-Masters

 

PS Een aantal onder ons zijn nog steeds ingeschreven voor de marathon van Parijs. Deze zal dit jaar (hopelijk) doorgang vinden op 17 oktober. Mocht er nog iemand interesse hebben, maken we er een leuk groepsgebeuren van!

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.