Nina Lauwaert + nieuwe atleten

Dinsdag 17 november 2020 – Belgische toploopster Nina Lauwaert werkt haar training af op onze nieuwe piste. Cor Heemskerk was er als de kippen bij natuurlijk. De training ging best goed, ondanks een klein knie probleempje. Samen met haar trainer, Bart Raes, zit ze in volle voorbereiding voor de Marathon van Valencia die doorgaat op zondag 6 december 2020. Hiervoor hadden ze een trainingsstage aan de Maaskant uitgekozen. Hier wilt ze de Olympische limiet van 2u30’15” lopen. Haar PR is 2u30’24”. Valencia heeft gezorgd voor een absoluut topveld. Ondanks corona heeft Nina enkele topprestaties geleverd dit seizoen. Op het W.K. 1/2 marathon in het Poolse Gdynia werd ze 38ste in een nieuw PR 1u11.33. Ze werd Belgisch kampioen AC op de 5000m, liep voor het eerst onder de 33 minuten op de 10 km 32.59 en liep op de Memorial Van Damme een nieuw B.R. op de uurloop 17km315. We wensen haar veel succes.


ATLA heeft zich versterkt met 2 toppers. Juniore Lore Camps en trail-atlete Rianne Linssen. Zij trainen in Oudsbergen samen onder Jan Dreesen. We willen jullie hun verslagje van hun eerste tempoloop over 5 km niet onthouden. 

Lore: Na een lange blessure van ongeveer 1 jaar ben ik blij om terug in vorm te zijn. Nu dat de wedstrijden niet doorgaan wegens corona was het fijn om eindelijk eens een tempoloop te doen samen met mijn trainingsmaatje Rianne en nog eens een uitdaging te hebben in deze periode. Dankzij Runners lab hadden we zo een uitdaging snel gevonden, namelijk een 5km tempoloop. Eens we vertrokken waren was het even zoeken naar een tempo dat we konden vasthouden. Het was tot de laatste meters knokken voor op een goede chrono te eindigen. Dit lukte dankzij trainer Jan die mij aanmoedigde waardoor ik er nog een eindsprint heb uitgekregen, met als resultaat 18’37. Ik ben zeer tevreden met deze chrono, zeker omdat dit de eerste keer was dat ik een 5km tempoloop deed. Ik ben blij dat ik mijn hobby terug kan doen zonder een blessure te hebben! Hopelijk mogen er dit winterseizoen nog wedstrijden doorgaan want ik kijk er enorm naar uit om mij nog eens volledig te geven in de crossen.

Rianne: Samen met trainingsmaatje Lore en trainer Jan op de fiets was “The sky the limit”. Tot 3 km kon ik het strak tempo van Lore goed volgen. Vanaf dan moest ik het tempo laten zaken. Een 100-150m achterstand gedurende de laatste 2 km was onvermijdelijk. Het voordeel was dat ik een luxe haas in het vizier had. Bijten tot het einde met als resultaat een chrono 19.08. Niet slecht voor een eerste keer 5km tempoloop. Dat smaakt naar meer. Ik kijk al uit naar mijn eerste cross bij de seniores.

Tekst: Cor Heemskerk

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.