30/01/14 – Stellenbosch (ZA) – VAL-stage

Erik Heggen en Frederik Claes sturen ons onderstaand verslagje door van hun stage. 

Met trainen gaat het hier heel goed hier. Fred heeft al enkele zeer goede snelheidstrainingen erop zitten en ik heb al tijden gelopen op de eerste 4h die ik vorig jaar pas vlak voor mijn EK liep. Voor de lange stukken is soms wel nog een beetje aanpassen aan hitte. We verblijven hier in een heel mooie villa met eigen zwembad met 6 andere atleten.

Het weer is hier constant rond de 25-30 graden, maar er staat wel geregeld veel wind. We trainen hier ongeveer 10x per week en dan nog enkele extra stabilisatie sessies en kine oefeningen. Het is echt zalig dat we ons hier volledig kunnen concentreren op het trainen en ook allemaal kleine extra dingetjes erin kunnen steken waar we thuis normaal weinig tijd voor hebben.

Zuid-Afrika is wel een heus sportland en dat merk je hier in alles. Als er hier scholencompetities zijn, zit er zoveel volk in de tribune als bij ons op de KBC nacht in Heusden en al die kinderen zitten dan te zingen en elkaar enorm hard aan te moedigen.
In elk restaurant kan je ook super goedkoop enorm gezonde maaltijden eten. Vaak heb je hier voor
3 à 4 euro echt goed en gezond gegeten op restaurant en je kunt ook overal sportshakes krijgen enzo. Zoals thuis proberen wij hier dan ook voor een groot deel op groenten, fruit en gevogelte te leven. 

ErikAls voorbereiding voor  het behalen van de limieten voor het Europees Kampioenschap in Zürich zullen Erik Heggen en Frederik Claes afreizen naar Stellenbosch in Zuid Afrika.
Samen met enkele elite atleten van de VAL kunnen onze jongens zich ginds 4 weken volledig concentrerenop de trainingen voor de 400m horden (Erik) en de 100m en 200m (Frederik).
Erik die op woensdag 29 januari even afscheid is komen nemen op ATLA, vertrekt de 30ste om 5u.FrederikFrederik, die op die vertrekdag nog een examen in Leuven dient af te leggen, zal zaterdag 1 februari navliegen.
 
We wensen onze jongens heel veel succes daar en hopen dat ze daarna in het voorjaar de limieten kunnen halen.

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.