Zuid-Afrika – Trainingsstage Frederik en Erik

Frederik Claes en Erik Heggen zijn op trainingsstage in Zuid-Afrika. Hieronder een verslagje van onze atleten.image5
De meeste dagen zien er hier als volgt uit:

Rond 7-7.30 staan Erik en ik op, maken een kommetje havermout en zetten wat koffie. Lezen rustig de krant op ons terras bij de opkomende zon. Rond 8.30-9 uur maken we ons klaar voor de eerste trainingssessie van de dag. De piste ligt op 5 minuutjes rijden met de auto van het huisje waarin we verblijven. 
Voor echt aan onze training te beginnen gaan we een half uurtje naar de Gym om wat los fietsen en wat stabilisatie oefeningen doen. Daarna gaan we naar de piste, wat loslopen, en doen wat horde oefeningen als opwarming. Waarna we volledig klaar zijn om aan de looptraining te beginnen.
Als de training zeer intensief was gaan we afsluitend soms ook nog naar het ijsbad om de recuperatie van onze spieren wat te verbeteren. Plezant is anders maar je voelt als herboren erna.image6

Na deze eerste trainingssessie stoppen we even aan een kleine spar om wat eten op te halen voor ’s middags. Na het middagmaal durven we wel eens in het zwembad te springen voor wat afkoeling. Meestal staat in de namiddag een tweede training op het programma, dus vullen we de rest van de middag met wat rusten en studeren. Dit gebeurt meestal gezamenlijk in het zonnetje op het terras of bij het zwembad.
De tweede sessie is vaak kracht of stabilisatie training. Dit doen we in de gym naast de piste. Hier in Stellenbosch leeft een echt sport cultuur, de meeste mensen hier zijn heel bewust bezig met hun lichaam. Dit maakt ook dat de gym voorzien is van al het materiaal dat we nodig hebben. Daar kunnen veel fitness zaken in Belgie nog iets van leren.

Na deze trainingssessie rijden we weer huiswaarts voor een frisse douche, wat propere kleren en een stevig avondmaal. Van tijd tot tijd durven we ook wel een afzakken naar het centrum om wat te gaan eten. De restaurant prijzen liggen hier namelijk veel lager dan bij ons wat maakt dat ons atleten budget dit nog net aan kan. 

Rond 11uur zijn we meestal volledig uitgeput en kruipen we onder de laken want de volgende dag wachten opnieuw twee trainingen.

 image2image3image4

Groetjes,

Erik en Frederik 

    Plaats een reactie

    Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.